Library

Knjižnica Muzeja Đakovštine broji više tisuća naslova knjiga, referentne građe, sitnog tiska, časopisa i ostalih serijskih i periodičkih publikacija.
Vrijedan je izvor građe za Đakovo i okolicu te je na raspolaganju građanima i stručnjacima u svrhu informiranja ili istraživanja.

Knjižnica je u procesu formiranja i sređivanja te će se sastojati od: zavičajne zbirke, stručnih zbirki knjiga, zbirke muzejske dokumentacije, vrijedne raritetne zbirke knjiga te zbirki periodike i zavičajne periodike. Knjižnica će se stalno dopunjavati te će se vrijedna građa s vremenom i digitalizirati i na taj način približiti korisnicima i posjetiteljima Muzeja.

 • Knjižnica je dugi niz godina djelovala kao zbirka Muzeja Đakovštine, ali je s vremenom prerasla kapacitet zbirke i pokazala se potreba za njezinim izdvajanjem te je njezin vrijedni sadržaj izdvojen u poseban odjel. Knjižnica sadrži vrijedne knjige, časopise. novine i ostalu knjižničnu građu vezanu za djelatnost Muzeja i kulturno-povijesni značaj Đakova i okolice.
 • 2020. godine je zaposlena diplomirana knjižničarka i započela je formiranje knjižnice, s naglaskom na stvaranje zavičajne zbirke i zbirke zavičajne periodike.
 • Knjižnica stoji na usluzi zaposlenicima Muzeja Đakovštine, ali i ostalim fizičkim osobama za potrebe istraživačkog rada.
 • Pravo na informaciju ostvaruje se osobnim dolaskom ili podnošenjem zahtjeva Muzeju Đakovštine. Ukoliko se zahtjev podnosi pisanim putem potrebno je ispuniti Obrazac za korištenje knjižnične građe koji možete donijeti osobno ili poslati na adresu:
  Muzej Đakovštine, Ante Starčevića 34, 31400 Đakovo ili lektroničkom poštom: ahedji@muzej-djakovstine.hr
 • Radno vrijeme knjižnice i čitaonice za korisnike:
  Ponedjeljak 13:00-19:00
  Utorak-petak 9:00-13:00

.

Skip to content