MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

18. svibnja slavi se Međunarodni dan Muzeja. Tema ovogodišnje manifestacije je ”Muzeji za različitost i uključivost”. Ove godine je muzejska zajednica u cijelom svijetu suočena s posljedicama pandemije koronavirusa, bila prisiljena pronaći nove putove do svoje publike i nove načine privlačenja interesa za svoju djelatnost.

Muzej Đakovštine danas, 18. svibnja, otvoren je za sve posjetitelje do 19,00 sati. Ulaz je besplatan.

Osim fizičkog puta, omogućili smo i našoj virtualnoj publici da nas na jedan drugačiji način posjeti. Osmisili smo Virtualni Muzej Đakovštine u kojemu možete prelistati različite muzejske sadržaje.

Klikom na pojedini ”prozor” u aplikaciji bit ćete preusmjereni na različite odgovarajuće sadržaje. Možete prelistavati naše muzejske publikacije i prisjetiti se nekih naših prijašnjih izložbi ili prelistati naš časopis ”Zbornik Muzeja Đakovštine”. Možete i preslušavati audiovodiče kroz naše stalne muzejske postave. Možete i pregledavati našu kartu arheoloških lokaliteta u Đakovštini, a pripremili smo Vam i interaktivnu vremensku lentu s podacima iz Đakovačke prošlosti (koju svakodnevno nadopunjujemo). A za dozu razbibrige priredili smo Vam dva muzejska predmeta kroz igru puzzle, okušajte se u vještini i brzini slaganja.

Vidimo se u Muzeju Đakovštine, fizički i virtualno!

 

Skip to content