Noć muzeja u Muzeju Đakovštine

U ovogodišnjoj Noći muzeja, pod temom”Između digitalnog i stvarnog”, sudjelovalo je 210 institucija koji su svojim programima uspjeli privući 52 000 posjetitelja u stvarnom i digitalnom okružju.

Naš Muzej se i ove godine, već po 14. puta pridružio ovoj manifestaciji s raznovrsnim programom koji je privukao 2 593 posjetitelja online, a čak 104 osobe su nas posjetile u živo, u vrijeme trajanje manifestacije.

Muzej Đakovštine započeo je s programom od 18:00 sati i u digitalnom okružju i uživo.

Digitalni program se sastojao od virtualne izložbe ‘Novi Perkovci – Krčavina’ koja je postavljena na platformi Artsteps a dostupna je na linku.

Od 18:30 na Youtube kanalu Muzeja Đakovštine objavljen je video ”Prostor Đakovštine u 16. stoljeću”, a dostupan je na linku.

Od 19:30 dječji zbor Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo ‘Librići’ održali su koncert u našoj izložbenoj dvorani, a prijenos uživo omogućen je preko Facebook stranice Muzeja Đakovštine te preko linka.

Od 21:00 na Youtube kanalu Muzeja Đakovštine postavljena su dva filma koja je za potrebe Noći muzeja ustupio Foto – kino klub Đakovo. Film ”Ižimača”  koji prikazuje cijeđenje jabukovog mošta na drvenoj napravi koju okreću konji u Beravcima dostupan je na linku a film ‘Prvi uspon planinara na Triglav 1979. godine’, koji je nastao u koprodukciji s Planinarskim društvom Đakovo, dostupan je na poveznici.

I drugi dio muzejskog programa koji se odvijao uživo, privukao je značajan broj zainteresiranih posjetitelja. Od 18:00 u prostoru etnografskog postava održavala se radionica ‘Tradicija je opet IN’ koju su vodile profesorice đakovačke Srednje strukovne škole, Dubravka Scharmitzer i Mirjana Klepo, a kojom su polaznici poučeni kako izraditi vunene gombice.

Od 21:00 do 23:00 u izložbenoj dvorani su prikazivani filmovi Foto – kino kluba Đakovo i Planinarskog društva Đakovo.

Osim stalnih postava tijekom cijele Noći muzeja, posjetitelji su mogli razgledati aktualnu izložbu ‘Novi Perkovci – Krčavina’ te kupiti publikacije Muzeja Đakovštine po sniženim cijenama.

Djelatnici Muzeja Đakovštine zahvaljuju se svim posjetiteljima i pratiteljima koji su uz nas proveli i ovu Noć muzeja, bilo uživo, bilo putem interneta.

 

Skip to content