Noć muzeja ’17. u Muzeju Đakovštine

Bez naslova

Program Noći muzeja ’17. u Muzeju Đakovštine bit će sinergija ovogodišnje teme Glazba i glazbenici i njihov utjecaj na društvo, aktivnosti netom završene godine i početak intenzivne godine koja je pred nama. Koristeći priliku za kontakt s velikim brojem posjetitelja koji tijekom Noći muzeja posjete naš muzej, pripremili smo raznolik program, namijenjen svim dobnim i interesnim skupinama. Bilo da volite povijest, etnologiju, arheologiju ili samo želite provesti zabavnu i neopterećenu večer u lokalnom muzeju, naš program bit će prava poslastica za vas.

RASPORED NOĆI MUZEJA ’17. (27. siječnja 2017.)

18:00 – 01:00 – Pogodi što nedostaje! – nagradna igra

                            Vodstvo kroz stalni postav

                            Prigodna prodaja muzejskih publikacija

18:30 – 20:00 – Kako nastaje glazba? – radionica za djecu

20:00 – 21:00 – Uvertira stalnom postavu arheologije – predstavljanje

21:30 – 22:00 – OGLEDI O samoPROMATRANJU – Marija Adrić Soldo – otvorenje izložbe

23:00 – San pod stablom – Lidija Bajuk – koncert

01:00 – After Party – Tamburaši Dyaco  – Disco Club Shine

S obzirom na glazbenu temu, Noć muzeja započinjemo pričom o glazbalima, kao neizostavnom pomagalu za stvaranje glazbe. Uz domaćeg majstora glazbalara, djeca će ne samo naučiti puno toga o načinima izrade instrumenta i zvanju graditelja glazbenih instrumenata, nego će se i sami okušati u kreativnom radu i izradi glazbala. Uz majstora glazbalara Marinka Žeravicu, radionicu će voditi kustosica Marija Gačić, etnologinja i maturantica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Valentina Damjanović.

Uvertirom arheološkom stalnom postavu posjetitelje ćemo uvesti u mistični svijet prošlosti Đakova i njegove okolice, koja će uskoro biti predstavljena dugoočekivanim stalnim postavom arheologije. S obzirom na veliki interes za ovu temu, ovo će biti prilika za male i velike da barem djelomično zadovolje znatiželju. Uvertirom će ravnati arheologinja Jelena Boras.

Uz likovno-umjetnički program i izložbom slika akademske slikarice Marije Adrić Soldo nastavljamo uspješnu suradnju s lokalnim umjetnicima.

Kako bi večer završila u glazbenom tonu, a u skladu s temom, svoje stvaralaštvo i uistinu posebne interpretacije hrvatske tradicijske glazbe predstavit će nam Lidija Bajuk. Višestruko nagrađivana književnica, glazbenica i znanstvenica, koja već trideset godina promiče i predstavlja hrvatsku tradicijsku kulturu. Ono što njene izvedbe čini posebnima upravo je činjenica da drugačijim načinom izvedbe nastoji zaživjeti lirske tradicijske napjeve čiji su motivi, značenja i poruke, kao i u svim ženskim tradicijskim napjevima svijeta: ljubav, nježnost, uzajamnost, upornost, ljepota prirode i života. Prilika je ovo za sve posjetitelje da dožive iskonsku ljepotu glazbe i ljepotu iskonske glazbe.

Nakon koncerta, svi zajedno prelazimo u Disco Club Shine gdje nas čekaju tamburaši Dyaco na službenom after partyju Noći muzeja ’17.

 

Skip to content