Predstavljanje knjige “Tomašanci-Palača-naselja iz mlađe kamenog, bakrenog i brončanog doba

U petak, 14. svibnja 2021. u 19 sati u Muzeju Đakovštine bit će predstavljena knjiga ‘Tomašanci – Palača – naselja iz mlađeg kamenog, bakrenog i brončanog doba”.

Publikacija je to koja se bavi vrlo bitnim arheološkim lokalitetom s prostora Đakovštine, a na kojemu su zaštitna istraživanja provedena 2008. godine, u okviru pripremnih poslova prije izgradnje dionice Đakovo – Osijek na autocesti A5.
Iz samog naslova publikacije iščitava se važnost ovog lokaliteta na kojemu su ljudi boravili i u mlađem kamenom dobu, i u bakrenom dobu te u brončanom dobu.
Detaljnije o samim istraživanjima i rezultatima te o samoj knjizi imat ćemo priliku čuti od voditeljice istraživanja i urednice knjige, dr. sc. Jacqueline Balen, muzejske savjetnice i voditeljice Pretpovijesnog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu.
Na predstavljanju će govoriti i dr. sc. Rajna Šošić Klindžić, izvanredna profesorica na Katedri za prapovijesnu arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je ujedno i jedna od recenzentica knjige i Jelena Boras, kustosica arheološke zbirke Muzeja Đakovštine.
Pridružite nam se na predstavljanju i saznajte brojne zanimljivosti kojima je ovo istraživanje u Tomašancima obogatilo arheološku znanost i izvan granica naše regije.
Predstavljanje će se održati uz ograničen broj sudionika i poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Skip to content