Prezentacija radionice ”Hrana na prapovijesni način”

Pozivamo Vas i Vaše prijatelje da nam se pridružite ovoga četvrtka, 25. srpnja u 18:00 sati na prezentaciji radionice ”Hrana na prapovijesni način”, u dvorištu Muzeja Đakovštine.

Radionicu će voditi apsolvent arheologije Tomislav Ivančić, začetnik i organizator projekta ”Svakodnevni život prapovijesnog čovjeka” koji će se ove godine, kroz niz radionica, održati na jezeru Borovik od 8. do 11. kolovoza.

Ovo je već druga radionica koja je organizirana u našem muzeju kao najava programa i aktivnosti koje će se održati na Boroviku, a prošle godine nam je Tomislav pokazao kako se dobivaju i obrađuju kamene alatke, prirodno ljepilo, uže i još mnogo mnogo zanimljivih stvari. Kako je ovogodišnja glavna tema hrana, u četvrtak ćemo imati priliku doznati kako su ljudi u prapovijesti dolazili do hrane ili kako su pripremali obroke toliko neophodne za preživljavanje te možda se okušati u nekim vještinama koje su bile nužne za preživljavanje, a koje se danas, zahvaljujući napretku tehnologije, ne prakticiraju.

 

Vidimo se u Muzeju Đakovštine, veselimo se Vašem dolasku!

Pozivnica_radionica

Skip to content