Pozivnica na otvaranje izložbe “Novi Perkovci- Krčavina: Prapovijesno višeslojno arheološko nalazište”

Poštovani posjetitelji, pozivamo vas na otvaranje izložbe “Novi Perkovci – Krčavina: Prapovijesno višeslojno arheološko nalazište”, koje će se održati u petak, 17. prosinca s početkom u 18 sati u Muzeju Đakovštine.

Bogatstvo Đakovštine arheološkim nalazištima iz gotovo svih razdoblja povijesti i prapovijesti, opisano je u brojnim znanstvenim publikacijama, koje su iznosile pred oči javnosti davno zakopane tragove što ih je čovjek ostavio za sobom živeći ili umrijevši na istom ovom prostoru, kojega mi danas zovemo svojim zavičajem. Veliki skok u plasiranju Đakovštine u žarište interesa arheološke znanosti predstavljaju istraživanja čak 14 lokaliteta prije izgradnje dionice Sredanci – Đakovo – Osijek, koja prolazi Đakovštinom u smjeru sjever – jug u duljini od 25 kilometara. Najjužniji od tih nalazišta je upravo lokalitet Novi Perkovci – Krčavina. Arheološka iskopavanja na ovom lokalitetu  provedena su tijekom 2005. i 2006. godine. Ovom će izložbom đakovačkoj publici biti predstavljeno stotinjak vrijednih nalaza s ovih istraživanja.

Izložbu će predstaviti autorice izložbe: voditeljica istraživanja tijekom 2006. godine, arheologinja Katarina Botić i kustosica Jelena Boras, arheologinja Muzeja Đakovštine.

Otvaranje će se održati uz pridržavanje trenutnih epidemioloških mjera.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Skip to content