Nastavna sredstva i pomagala iz privatnih škola Milosrdnih sestara sv. Križa

Koncept izložbe “Nastavna sredstva i pomagala iz privatnih škola Milosrdnih sestara sv. Križa” nastao je u Muzeju Đakovštine 2015. godine, a autorica mu je s. M. Estera Radičević.  Uspješna suradnja nastavila se i s drugim muzejskim ustanovama pa je u četvrtak, 27. travnja 2017. izložba otvorena u Gradskom muzeju Požega. Ponosni smo što smo i ovaj puta mogli dati potporu inicijativi Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa da svoje vrijedne zbirke prezentira javnosti putem izložbenih projekata.

Na izložbi se mogu vidjeti zanimljiva nastavna sredstva i pomagala s kraja 19. i početka 20. stoljeća za nastavu kemije, fizike, biologije, sviranja, vjeronauka, hrvatskog jezika kao i školski pribor te fotografije koje prikazuju rad u nastavi. Posebno su dragocjeni ručni radovi za koje su sestre nagrađivane na domaćim i međunarodnim izložbama.
Uz nastup zbora Katoličke osnovne škole, obraćanje mr. sc. Borislava Bijelića, ravnatelja Muzeja Đakovštine i s. M. Estere Radičević, izložbu su “Pačjom školom” otvorili Petar Gluić iz Doma za starije i nemoćne osobe Požega i Jakov Begović, predškolac Dječjih vrtića Požega.

 

Skip to content