Otvorena izložba “70 godina Muzeja Đakovštine”

Nakon što su se slegli dojmovi i pregledali smo fotografije i video koji je za nas snimio Đakovo Live, a možete ga pogledati ovdje: Otvorenje izložbe 70 godina Muzeja Đakovštine, red je da se zahvalimo svima prisutnima i podijelimo s vama kako nam je bilo u petak, 1. travnja 2022. godine, kada smo otvaranjem izložbe i prigodnim programom svečano obilježili 70 godina Muzeja Đakovštine.
Svečanosti i otvorenju izložbe prisustvovali su državni tajnik Ministarstva kulture i medija Ivica Poljičak, koji je i otvorio izložbu, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth i gradonačelnik Marin Mandarić te brojni posjetitelji, kojima se najljepše zahvaljujemo što su uveličali ovako važan događaj za Muzej Đakovštine. Glazbenim programom svečanost su nam uljepšali polaznici škole Arija Đakovo pod vodstvom Zdravka Drenjančevića i voditelj Mato Ručević svojim koordiniranjem programa.
Uvodnu riječ i nešto više o povijesti Muzeja i njegovom razvoju do danas prisutnima je iznijela ravnateljica Marina Božić.
Autori izložbe 70 godina Muzeja Đakovštine su Borislav Bijelić, Jelena Boras, Ivana Dević i Andrea Heđi. O stalnim postavima Muzeja Đakovštine govorile su kustosica arheologije Jelena Boras i kustosica etnologije Ivana Dević, dok je o izdavačkoj djelatnosti i muzejskoj knjižnici govorila voditeljica knjižnice Andrea Heđi. Teško je u nekoliko rečenica sažeti 70 godina postojanja jednog Muzeja i bogatstvo njegovih zbirki, ali o tome će najbolje govoriti izloženi predmeti, koje vas pozivamo da dođete vidjeti za vrijeme trajanja ove izložbe, do sredine svibnja 2022. godine.
Skip to content