Poziv na izložbu i stand – up komediju uoči Đakovačkih vezova u Muzeju Đakovštine

Pozivamo Vas da nam se pridružite 28. lipnja 2024. u 18 sati u Muzeju Đakovštine na otvorenju izložbe “Babaseka” i Stand-up komedije “Crvenseka i sedam čudaka”, ili kako “Babaseka” kaže “Ustandup komendija u dvorištu Muzeja!”

Autor izložbe, Tomislav Livaja završio je Umjetničku akademiju u Osijeku. Od djetinjstva se bavi folklorom, a svira i nekoliko instrumenata (gajde, dude, samicu…) tako da je elementima folklora protkano i inspirirano i njegovo vizualno stvaralaštvo. Izlagao je na nekoliko grupnih te je imao i nekoliko samostalnih izložbi, ponajprije vezanih za brand “Babaseka”.

Brand pod nazivom „Babaseka“ nastao je 2020. za vrijeme pandemije Covida 19, kada je počeo raditi ilustracije s bakama i babama u raznim situacijama. Započeo je s ilustracijama, a nakon prvotnog uspjeha počeo je izlagati na sajmovima odjeven u aljmašku žensku narodnu nošnju. Ubrzo razvija i novi oblik izražavanja – Stand-up i snimanje jednostavnih kratkih videa koje objavljuje na društvenim mrežama. Sada se „Babaseka“ pojavljuje kao fotomontaža i unutar slavnih djela iz povijesti umjetnosti koje s tipičnim seoskim komentarima mijenjaju cijeli kontekst djela.

A što je sve za nas pripremio možete vidjeti u Muzeju Đakovštine od 28. lipnja do 7. srpnja 2024. godine!
Skip to content